Sunday, August 30, 2009

:::My Best Frendz Wedding:::



kad undangan pkahwinan
Ats permintaan kwn baik aku yg sorg nie supaya menepekkan pic kawen dia.. (tumpang glamour sat) majlis nie blangsung pd bln 7 hari tue.. tp d sbbkan aku yg kebusy an yg tlampau.. jd xsempat la aku meng upload pic kawen dia secepat yg mungkin. dia siap call aku sama ada pic dia dh upload dlm blog aku blm.. sori yea pn.amizah(pn yea bkn lg cik!) but smpena mlm merdeka yg indah nie aku upload pic kawen ko..


xsangka btl aku,seawal usia 22thn ko dh jd isteri org.. pslnya ko nie senyap2 je tiba2 ckp kt aku nk kawen.. masa ko bg tau aku 2 siap ko gelak2 lg.. mcm mana la aku nk pcaya lg pulak yg btunang enab,bcinta bagai nk rak aku,tp kami xgak kawen2 lg, ko yg senyap2 psl ceritera cinta ko 2 tiba2 lak nk kawen.. mati2 la aku xpcy.. lg pulak ko xda btunang kn, yg aku tau, ko br lg kawan dgn laki 2.. tup2 dh nk kawen..

ko bg tau aku pun cam lg 3 minggu nk majlis.. tp kn serius aku mmg xcaya ko nk kawen masa 2, sbb ko pun jemput pakai mulut je, kad x diedarkn kt aku.. ko siap minx aku jd pgapit.. perh kelam kelibut aku p bli baju n kasut utk majlis ko 2.. kena pakai ikut tema la plak.. tp aku la kwn ptama yg ko bg tau psl ko nk kawen.. thank yea..

aku siap ugut dia nih klu dia tipu aku aku xnk kawan dia setahun.. dia siap sumpah2 dgn aku.. lama2 cerita psl dia nk kawen tsebar,br lah aku pcy.. tp aku ttunggu gak la kad dia nih.. endingnya aku dpt kad dia masa knduri.. org lain dpt kad sblm knduri tp aku dpt kad bla dh habis kenduri.. mcm2 la ko nie miza.. tp xpela kad 2 pun aku nk simpan lg pun ko kn suh aku tepek kt blog aku nih..

anyway,aku doakan ko bahagia sampai akhir hayat.. jd lah isteri yg solehah, jgn garang2 sgt dgn husband ko tuh.. lps nie xblh nk hang out cam masa ko bujang2 dulu.. tp lps nie jgn xlepak rmh aku plak.. aku alu2kn je kedatangan ko 2..


upacara pernikahan bmula..

bdebar menanti saat dijabkabul

hantaran kedua2 belah pihak

upacara pbatalan air smbhyng

sarung cincin utk pgantin lelaki

cincin utk pgantin lelaki

pgantin pompuan dpt rantai plak

Bsama family pihak perempuan

setelah sah bgelar suami isteri

pelamin indah

best frenz

pgapit kelam kabut

pengantin bsedia utk diarak

aik cincin aku pun nk inteprem ke?

apela yg kami pandang 2?

amek berkat jd pgapit

bj melayu 2 adik pgantin pompuan

pgantin bsama kwn2

suapan ptama sbg sorg isteri

cenderahati dr pgntin utk tetamu

video

aku suruh org tlg tngkapkn gmbr kteorg tp org 2 pe g amek video lak..

seronok jgk la,
alhamdulillah majlis bjalan dgn baik..
kira mcm majlis reunion plak,
jumpa balik kwn2 masa sek dlu,
teringat balik zaman2 menyetan dulu..
huhu..
ramai jgk la kwn yg baya aku dh kawen,
ada yg dtg 2 siap dh ada anak dua,,
rasa rindu plak kt zaman sekolah dulu..
happy giler!

::: Salam Ramadhan Al-Mubarak:::

Assalammualaikum
rasanya blm tlambat utk aku ucap selamat bpuasa kpd semua umat islam..
dh lama aku xjenguk blog nih..
i'm really busy right now..
sblm balik raya nie byk bnda aku nk kena buat..Align Center
kadang2 aku mmg letih giler..
waktu tido aku mjd tonggang tbalik..
rindu seh kt blog nih..

masuk hari nie dh 9 hari kte bpusa..
alhamdulillah,walau mcm mana keadaan penat skali pun aku ttp bjaya mgharungi ibadah puasa nie..
aku suka sgt bln puasa,
bg aku bln puasa lbh best drpd hari raya..
raya 2 mungkin seronok bg kanak2..

Let terawih..

after terawih

bjalan kaki

smpt lg aku pose

ape jela dorg nih..


Peristiwa 1 ramadhan..
sahur ptama makan KFC

yammmmm...


erm.. pd waktu ptg 2 xda letrik tp aku xkisah la sgt sbb aku pkir mungkin sblm buka ada letrik,
so dengan harapan begitu aku turun ke bazar untuk mbeli juadah buka..
setibanya aku kembali ke rmh masih xda letrik lg..
ok la aku pun xkisah buka jela dgn ape yg ada..
mula2 cari lilin xjumpa last2 gelap2 2 jgk la aku bbuka..

Bilik aku yg kegelapan

1 rmh gelap

lps je habis bbuka aku perasan br ada letrik..
tp rmh jiran2,bwh rmh n ats aku sume ada letrik,
tp nape yea rmh aku xda letrik??
confius gak la aku..
d sbbkn hari smakin gelap aku nk tumpang smbhyng rmh fiza,
aku pun turun la bwh ckp dkt dorg rmh aku xda letrik,
dorg kata mungkin aku xtekan kotak kt ats 2(kotak letrik)

bwh rmh aku dh ada letrik

aku ajk mira n wani naik rmh aku jap,
kteorg pun tgk kt kotak letrik 2 ada 1 plug xnaik,
jd kteorg tekan utk naikkan dia..
perh..skali tekan dia menendang..
pcubaaan kali kedua..huhu..
black out 1 blog..huhu haru je..
dsbbkn rmh aku punya psl..
(tp dlm hati bgs jgk sbb sume rmh org black out cam rmh aku,puas hati..)
hahaha,,,xdala aku sorg ke yg dlm gelap..
astgegeh..

blog org lain sume terang blog kami je yg xda letrik

so buat la aduan kt maintenance,
tunggu la dorg dtg,
dorg pun chek ada masalah,
aku pun xtau la ape masalah yg sebenarnya sbb aku xda blaja bnda2 nih,
bdk2 electrical tau la kot..
ape yg dia bg tau aku masalah lampu toilet rmh aku 2 yg mgakibatkn bnda 2..
so dia tukar2 yg baru..
alhamdulillah settle sume..
nasib baik aku tangkas(pujian utk diri sndiri,poyo giler!)
masa black out 2 hri sabtu klu aku buat bodoh je mau bminggu rmh aku xda letrik,
kang xpsl2 kena merempat rmh org..
ayooooo...

thn ke 3 aku puasa dkt perantauan,
alhamdulilah aku lbh tabah harungi bnda nie bbanding dgn thn2 sblm ni..
aku lbh byk buka puasa sndiri(klu dulu aku mmg xblh)
tp skarang xda masalah psl bnda 2,
cuma kdng2 je aku buka dgn kwn2..

xlama pun lg aku nk balik,
rindunya kt rmh..
rindunya dkt family aku,
rindunya dkt 2 bradik 2,
yin cha n baby jaja..
rindunya kt hubby aku..

15hb/9 aku balik..
lbh kurang dlm 2 minggu je lg..
pasnie blh puasa kt rmh..
yahooooooooooo!


flight 15/9


i miss home so much!

mghitung hari



Sunday, August 16, 2009

:::H1N1 OH NO!!:::





alhamdulillah aku br pulih dr demam..dan syukur aku xda H1N1..Lama plak kali nie aku demam hampir seminggu..pe g hospital skali,pe g klinik skali br lah baik..risau lah skang musim demam dgn kecoh2 psl H1N1 nih..masa aku demam 2 byk lak gejala2 H1N1 2 byk lak dkt aku..demam aku yg tinggi 42 darjah..H1N1 melebihi 38 darjah..aku batuk,sakit tekak,sakit badan..sume2 gejala 2 aku ada..cuak siot..kwn2 aku paksa aku g hospital..oh no..aku xsuka pe g hospital labuan nih..lambat giler!!masa aku pe g 2 mlm,dgn ramai orgnya.ramai lak org sakit masa 2..masa nk pe g 2 aku rasa demam aku cam dh kurang tp bla smpai je dkt hospital dsebabkan keadaan yg sesak dan terpaksa tunggu lama demam aku terus panas,,panas smpai ke kepala..Serius aku mmg xlarat masa 2..sedih pun ada jgk..klu aku demam nie slalu family aku ada..blh lak aku nangis2 dkt c 2..blh lak aku wat drama kt c 2..org tgk je..aku xkisah la..aku btl2 xlarat masa 2..tgk p la..cian dkt fiza time 2..malam 2 harijadi dia..dia pun kt hopsital gak..dia pun demam..wa..aku wish masa kt hospital 2..kwn2 lain pun sume wish..paling aku xtahan time dila call 2 nk wish harijadi fiza sempat lg dia ckp dgn aku..wah lg lah aku sedih..masa aku pe g hospital 2 dia xda dia g meeting jd mmg aku xsempat jumpa dia..smpai pukul 12lbh br doktor panggil aku masuk..

wa..doktor nie sempat lak dia ngurat aku..ber darling2 lak..dia kata demam aku terlalu tinggi so kena amek injection..wa..aku blh lak ckp klu xnk blh x??dh lama xkena..last time kecik2 dulu..
oh dia kata xblh..tinggi sgt tuh..rela xrela kena gak la aku injection..nasib baik nurse yg inject..klu x malu seh..lps 2 dia suh dtg esknya amek ubat..wa.ubat dh habis,,dtg lg esk..
thank utk kwn2 aku..sbb korg sume jg aku,aku happy hidup dgn korg,,serius xpnh dpt kwn mcm nie..bwk aku g klinik,bwk aku g hospital,jg mkn aku,aku muntah pun korg teman smpai toilet,ada 1 mlm 2 korg lumur kepala aku dgn asam jawa utk kurangkan panas aku..terima kasih sume..xlupa jgk utk makcik cleaner yg tolong urutkn dan bagi pisang..makcik mmg baik..slalu care kteorg..

family aku plak sehari bkali2 call aku utk pastikan keadaan aku..part nie aku mmg sedih lah..lps habis ckp je aku cam nk nangis..bla dorg ckp dorg doakan aku,selawat byk2,sabar je lah byk2..dgn keadaan kt cni yg xda air,dorg tau aku sedih mak aku pesan suh aku ddk dgn kwn2 supaya aku xrasa sunyi lagipun sbb aku xda roomate..mmg xkn da roomate sbb aku ddk single room bla time cam nie 2 yg ssh..,wa...sayu je aku bla dorg ckp cam 2..